22.02.2013 1235

TARİHÇE

Okulumuz Vali Mehmet Kılıçlar Anaokulu; Eskişehir Merkez Odunpazarı İlçesi Büyükdere Mahallesinde mülkiyeti maliye hazinesi adına kayıtlı 7968 ada,1 nolu parselde bulunan 3057 m2 arazi üzerine 1137m2 kapalı alana sahip olarak inşa edilmiş; 12.04.2011 tarihinde okulumuzun geçici kabulü Gültepe Anaokulu olarak yapılarak, abonelik işlemleri tamamlanmıştır. Yine Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğünce 2011 yılı Temmuz ayında toplanan isim belirleme komisyonu kararıyla okulumuzun adı bulunduğu Büyükdere mahallesini temsilen Büyükdere Anaokulu olarak değiştirilmiş ve 2011-2012 Eğitim- Öğretim yılında Büyükdere Anaokulu adıyla hizmete açılmıştır.

Aynı yıl Eskişehir Valilik görevinden ayrılarak Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan ve şuan da Ankara Valisi olarak görev yapan Sayın Vali Mehmet Kılıçların atanmasını takiben kendisinden boşalan Eskişehir Valiliği görevini devralan Sayın Dr. Kadir KOÇDEMİR ve Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Sayın Erdoğan AYATA döneminde okulumuzun adı bir kez daha 2011 yılı Kasım ayında değiştirilerek giden Eskişehir Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar' ın ad ve soyadı verilerek, tekrar isim değişikliğinden kaynaklanan resmi işlemler gerçekleştirilmiştir. Vali Mehmet Kılıçlar Anaokulu olarak eğitim vermeye devam etmektedir.